Треньорът на Наполи Рафаел Бенитес призна, че ще трябва да се зареди с търпение относно желания трансфер на Маруан Фелаини от Манчестър Юнайтед.

Белгийският национал премина на „Олд Трафорд“ в последния ден на предишния летен трансферен прозорец, когато „червените дяволи“ броиха 27,5 милиона паунда. Снажният халф обаче не оправда очакванията към себе си и трябваше да се примири с периферна роля.

Новият мениджър на Юнайтед Луис ван Гаал в следващите дни ще проведе разговор с Фелаиини, в който ще му съобщи неговата съдба. Най-вероятно холандецът ще даде зелена светлина за негово преминаване в друг тим, като почти сигурно бившият ас на Евертън ще бъде пратен някъде под наем.

Наполи е сред вариантите пред него, но засега Рафа Бенитес запазва спокойствие. „Не можем да коментираме пазара, има толкова много играчи, които вестниците свързват с нас. Аз работя с това, което имам. Всички се трудят, за да подобрят своята кондиция и и игрова форма“, каза испанецът.

„Фелаини е играч на Манчестър Юнайтед. Трансферът не зависи от нас, а от тях. Той е страхотен футболист, но принадлежи на друг тим. Изглежда той очаква какво ще каже Ван Гаал. Ние също ще почакаме“, допълни Бенитес.