Барселона се очаква да се насочи към нападателя на Депортиво Ла Коруня Лукас Перес, след като по всичко изглежда, че каталунците ще ударят на камък в опитите си да привлекат някой измежду Лусиано Вието и Кевин Гамейро.

Барселона може да привлече Лукас Перес от Депортиво Ла Коруня срещу сумата от 20 милиона евро, която е записана в освобождаващата клауза в договора на играча.

„Не сме водили преговори с Барселона до този момент за Лукас Перес. Той е футболист на Депортиво Ла Коруня. От наша страна нямаме никакво намерение да се разделяме с него. Наясно сме, че всеки един отбор, който е готов да покрие сумата, която е записана в освобождаващата му клауза може да го привлече“, коментира президентът на галисийския клуб Тино Фернандес.

От Барселона влязоха в контакт с 27-годишния нападател още преди месец, но приоритет за каталунците бяха Кевин Гамейро и Лусиано Вието.

Лукас Перес вкара през миналия сезон 19 гола и направи 11 асистенции.

Другият вариант за атаката на Барселона е Карлос Бака. Колумбийският футболист на Милан ще струва около 30 милиона евро на каталунците. През миналия сезон Бака отбеляза 18 гола и бе трети голмайстор в Серия А.