Ливърпул и Милан се разбраха за трансфера на Марио Балотели, гръмнаха вкупом италианските и английски медии. Информацията бе разпространена първо от Sky Sports Italy, а малко по-късно намери потвърждение и на Острова.

Вчера изпълнителният директор на „росонерите“ Адриано Галиани отрече в клуба да е постъпвала официална оферта и да са водени преговори между двата клуба. Днес обаче ситуацията е съвсем различна.

Преди днешната тренировка на италианския тим, самият Балотели е споделил, че „днес е последният му ден в Милан“. Според други информации, нападателят вече се е сбогувал с част от ръководството на „росонерите“.

Офертата на Ливърпул, която е на стойност 20 млн. евро е била приета от страна на Милан, като всички условия по договора между двете страни са вече договорени. Контактът на Балотели с Ливърпул ще бъде за пет сезона, а годишната му заплата ще бъде в размер на 6 милиона евро.

Ако Ливърпул и Балотели успеят бързо да договорят личните условия на футболиста и договорът бъде подписан днес или утре, съществува вероятност нападателят да направи своя официален дебют за „червените“ още в понеделник, когато тимът на Брендън Роджърс гостува на бившия тим на Балотели – Манчестър Сити.

Италианският национал ще има тежката задача да замести напусналия Луис Суарес, който премина в Барселона по-рано. През изминалия сезон Балотели реализира 14 гола в 25 мача с фланелката на Милан за първенство.