Отборът на Зенит Санкт Петербург победи с 1:0 Стандарт Лиеж като гост в първи плейофен мач за влизане в групите на Шампионската лига. Тимът на треньора Андре Вилаш Боаш не остави съмнения в превъзходството си, като само късметът спаси домакините от разгромна победа.

Гостите откриха резултата още в 16-ата минута, когато след отлична многоходова атака, топката попадна в Олег Шатов, който нямаше как да сгреши. Домакините така и не намериха верния път към вратата на своя противник, като в по-големи от времето предимно се защитаваше.

През второто полувреме домакините значително увеличиха оборотите, но това не доведе до желания резултат. Гостите от Зенит на два пъти удариха и гредите чрез Хосе Рондон и Дани, но нов гол така и не падна.

В друга среща то плейофите тази вечер БАТЕ Борисов и Слован не излъчиха победител в Братислава и оставиха всички въпросителни за реванша. Домакините от Слован поведоха в последните моменти на първата част, когато Томаш Яблонски от БАТЕ си реализира автогол. Десет минути преди края на двубоя обаче, гостите стигнаха до така важния гол, който запази сериозни шансовете им за класиране напред. В герой за тима се превърна Роберт Витек.

Реваншите от всички плейофи са след седмица.