Тази вечер е първата половина от мачовете от петия кръг на груповата фаза в Шампионската лига. Осемте двубоя обещават много емоции, които са гарантирани и от напредналата фаза на борбата. За някои отбори предстоящите мачове ще бъдат ключови за шансовете им да се класират в следващата фаза.

Дербито на вечерта е в Манчестър, където „гражданите“ от Сити приемат немския колос Байерн Мюнхен. Баварците имат 4 победи от 4 мача и вече си осигуриха първото място, но треньорът им Пеп Гуардиола обяви, че визитата в Манчестър не е разходка за неговите момчета. В същото време обаче за Сити това е последният шанс да останат в битката за второто място в групата. Английският шампион е последен с едва 2 точки, докато конкурентите от Рома и ЦСКА Москва имат по 4. Двата отбора пък се изправят един срещу друг в Москва в пряка битка за втората позиция.

В група F Пари Сен Жермен посреща Аякс, докато Барселона гостува на АПОЕЛ. Двата отбора се борят за първо място в групата като парижани имат аванс от 1 точка. Най-вероятно битката ще бъде решена в прекия двубой между тях в последния кръг, но и двата гранда са длъжни да не допускат изненади в своите мачове.

В група G лидерът Челси посреща на „Стамфорд Бридж“ втория Шалке, който е воден от бившия мениджър на „сините“ Роберто Ди Матео. Челси има възможност да си осигури предсрочно първото място, а именно това е поставената от Жозе Моуриньо цел.

В другия мач Спортинг посреща Марибор като мачът е важен както за второто място, така и за битката за третата позиция.

В група H Порто гостува на БАТЕ Борисов и ще се бори за победа, която със сигурност да запази лидерската позиция на португалците. В момента те имат 10 точки и водят с 2 пред Шахтьор. Украинският гранд е домакин срещу загубилия шансове за класиране Атлетик Билбао, но испанците все още имат шансове за Лига Европа, така че ще бъдат костелив орех.

От 19 часа са мачовете БАТЕ Борисов – Порто и ЦСКА Москва – Рома, докато всички останали срещи стартират традиционно в 21.45 часа. Следете резултатите в Gong.bg!