Байер Леверкузен постигна важна победа с 2:0 над Зенит Санкт Петербург и по този начин оглави класирането в група С на Шампионската лига. В другия двубой от тази група Монако и Бенфика завършиха без гол – 0:0. Една от причините за сушата на „монегаските“ бе и ранното напускане на терена за Димитър Бербатов, който получи контузия още през първото полувреме.

На „БайАрена“ домакините бяха по-добрият отбор в големи периоди от двубоя и така заслужено стигнаха до успеха.

През първото полувреме Емир Спахич и Хакан Чалханоглу бяха близо до гола, но не успяха. Това обаче направи Джулио Донати в 58-ата минута. Той получи пас отдясно от около 20 метра и отправи перфектен диагонален удар, който влезе в левия долен ъгъл на вратата.

5 минути по-късно авансът на „аспирините“ бе удвоен чрез Кириакос Пападопулос, който засече с глава центриране от фаул на Чалханоглу и реализира за 2:0.

В 79-ата минута домакините останаха с човек по-малко заради втори жълт картон на Вендел, но въпреки това удържаха и грабнаха трите точки.

В същото време в Монако мачът започна с брилянтен пас на Бербатов към Лукас Окампос в 5-ата минута, но неговият удар мина на сантиметри над напречната греда.

Малко след това българинът получи неприятен удар с бутонка в главата, но проблеми в областта на бедрото и адукторите го принудиха да поиска смяна, която бе извършена в 34-ата минута. Малко след това Лима можеше да реализира за Бенфика, но Субашич спаси.

През второто полувреме и двата тима пропуснаха по няколко възможности като повечето бяха на сметката на гостите. В крайна сметка обаче гол не падна и двата тима поделиха по една точка.

Класиране в група С:

1. Байер Леверкузен 6 точки

2. Монако 5

3. Зенит Санкт Петербург 4

4. Бенфика 1