Фаворитите в група на Шампионската лига Арсенал и Бодусия Дортмунд записаха категорични победи съответно срещу Галатасарай и Андерлехт в мачовете си от втория кръг на груповата фаза.

В Лондон Арсенал реши всичко още през първото полувреме, което завърши при резултат 3:0 за „топчиите“. Алексис Санчес със страхотен пас в 22-ата минута намери Дани Уелбек, който от своя страна с точен изстрел в долния десен ъгъл откри резултата.

8 минути по-късно отново Уелбек реализира за 2:0 след самостоятелна акция и изстрел, който матира Фернандо Муслера.

Английският национал пропусна да оформи своя хеттрик малко след това, но трети гол падна в 41-ата минута като той бе дело на Алексис Санчес, възползвал се от асистенция на Месут Йозил.

Още в началото на втората част Арсенал реализира и четвърти гол чрез Алекс Окслейд-Чембърлейн като този път Уелбек бе в ролята на асистент.

При този решен резултат обаче вратарят на Арсенал Войчех Шчесни фаулира Йилмаз в наказателното поле, заради което получи червен картон, а потърпевшият материализира 11-метровия удар за крайното 4:1.

В Андерлехт домакините бяха попарени още в 4-ата минута, в която техничен прехвърлящ пас на Шинджи Кагава намери Чиро Имобиле, който майсторски вкара за 1:0.

Малко след това Александър Митрович вкара за домакините, но попадението не бе зачетено заради засада.

В следващите минути и двата отбора пропуснаха добри положения, а почивката дойде при минимален аванс за Борусия.

Пиер Обамеянг удари греда в началото на второто полувреме, а в 69-ата минута влезлият в игра малко преди това Адриан Рамос се възползва от центриране на Лукаш Пишчек и вкара за 2:0.

Колумбиецът се превърна в герой за Борусия, след като 10 минути по-късно реализира и втори гол след пас на Обамеянг, оформяйки крайното 3:0.

В класирането Борусия е с пълен актив от 6 точки, Арсенал е втори с 3, докато Галатасарай и Андерлехт имат по 1.