Загубата на Барселона от Манчестър Сити с 1:3 предизвика редица коментари в Испания. Медиите се втурнаха да нищят причините за поражението, а Mundo deportivo посвети специален материал по темата.

Изданието анализира случилото се на терена, като се обосновава и със статистиката от срещата.

В материала, посветен на поражението на каталунците се сочи, че високата преса, упражнена от „гражданите“ е оказала най-сериозно влияние на крайния изход на срещата. Освен това, прави впечатление отбелязаната статистика. Очаква се, че вратарят на тима Марк-Андре тер Стеген е подал повече точни пасове от полузащитниците. Вратарят е дал 46 точни паса от 49 опита, което го поставя на пето място в класацията по ефективност на играчите на Барса по това отношение. Тер Стеген следва Самуел Умтити със 78 акуратни подавания от 85 опита, Серхио Бускетс (61 от 66), Серхи Роберто (56 от 65) и Хавиер Масчерано (52 от 57).

Същевременно Иван Ракитич има 25 подавания, намерили целта от 27 за 61 минути, Андре Гомес 39 от 42 за 76 минути. Арда Туран е дал 21 паса от 26 за 29 минути, а Рафиня само два за 13 минути.