Арсенал постигна победа с 4:1 при гостуването си на Галатасарай в техния последен мач от група D на Шампионската лига.

Резултатът не помогна на „артилеристите“ в битката за първото място поради равенството 1:1 между Борусия Дортмунд и Андерлехт, но пък тимът на Арсен Венгер бе предвождан от страхотен Аарън Рамзи. Уелсецът за пореден път се показа като ключовият играч за лондончани, като наниза два гола и сам подаде за първия.

Другите две попадения бяха дело на Лукас Подолски.

ВИДЕО от разгрома на "артилеристите" вижте ТУК!

Англичаните не можеха да се надяват на по-добър старт. Само 11 минути игра им бяха необходими, за да поведат с 2:0. Още в третата минута Рамзи се спусна през центъра и от дъгата продължи вляво за Лукас Подолски, който напредна по диагонала в наказателното поле и изпрати истински снаряд под близката сглобка.

Осем минути след него Алекс Окслейд-Чембърлейн се пребори за топката в половината на домакините, за да подаде напред към Аарън Рамзи. Уелсецът навлезе отляво в наказателното поле и с прецизен шут по тревата увеличи преднината на тима си.

В 20-ата минута положението можеше да стане и по-лошо за истанбулци, ако Лукас Подолски не беше ударил гредата.

Третият гол все пак падна още преди изминаването на първия половин час от редовните 90 минути. Джоел Кемпбъл центрира от ъглов удар, а Хакан Балта не можа да изчисти надалеч, пращайки кълбото право към Рамзи. Халфът без забавяне шутира от воле и препарира Синан Болат с удар, влетял в горния десен ъгъл.

Турците показаха живец в първите минути след паузата, като първо Ясин Йозтекин стреля с глава над вратата на Войчех Шчесни, а в 53-ата минута Уесли Снайдер пробва фалцов удар отдалеч, който също беше неточен.

След паузата определено домакините заиграха много по-силно, докато Арсен Венгер даде шанс на двама 17-годишни младоци – Гедион Зелалем и Ейнсли Майтланд-Найлс.

Галатасарай продължи да бъде по-активен и получи отплата с гол на честа в 89-ата минута. Уесли Снайдер изпълни по марков начин пряк свободен удар и насочи кълбото в горния ляв ъгъл извън обсега на Шчесни за 1:3.

До края обаче публиката на „Али Сами Йен“ видя още едно попадение, което пак падна във вратата на Болат. Кемпбъл комбинира много добре с Подолски, а германският национал избегна няколко единоборства, преди да се разпише с удар отблизо.

Въпреки победата и равните точки с Борусия Дортмунд, „топчиите“ остават втори с 13 пункта заради по-лошите си показатели в преките мачове. Андерлехт финишира на трето място в групата с 6 пункта и ще продължи в Лига Европа, докато европейската авантюра на Галатасарай приключи днес.