В Ливърпул нямат търпение за първия си мач в Шампионската лига от пет години насам. Това обяви капитанът на мърсисайдци Стивън Джерард. "Червените" се завръщат в най-комерсиалния турнир с мач срещу Лудогорец другата седмица на "Анфийлд". 

"Беше дълго чакане, но важното е, че пак сме тук. Миналата година дадохме всичко от себе си, за да сме в Топ 4 и сега да играем в Шампионската лига. Наистина е много вълнуващо и нямаме търпение пак да сме в тази компания."

"Казвам ви, че не сме се върнали в турнира, само за да отбием номера. Искаме да оставим добро впечатление и да стигнем възможно най-далеч. Трудно ще ни е, защото има някои изключително добри отбори."

"Сега е нашият шанс. Миналата година завиждах на всички играчи, които се подвизаваха в този турнир. Затова важното е да направим всичко да сме тук и следващия сезон", сподели Джерард. 

Освен Ливърпул и Лудогорец, в тази група са още европейският клубен шампион Реал Мадрид и швейцарският Базел. Мърсисайдци са смятани за един от фаворитите за преминаване в следващата фаза.