Отборът на Манчестър Сити постигна изразителна победа с 3:1 над Севиля в мача от четвъртия кръг на Група D на Шампионската лига. „Гражданите“ превъзхождаха чувствително своя испански съперник, а точни за успеха бяха Рахийм Стърлинг, Фернандиньо и Вифред Бони. Тремолинас бе точен за Севиля.

Манчестър Сити започна по-активно срещата. „Гражданите“ упражниха натиск след първия съдийски сигнал, а в 8-ата минута вече водеха с 1:0. Фернандиньо изведе Рахийм Стърлинг, а той с елегантен удар изведе своите напред – 1:0. Това бе и първо попадение за бившия играч на Ливърпул в Шампионската лига.

Само след три минути възпитанците на Мануел Пелегрини удвоиха преднината си. След добра атака от ляво, топката стигна до Вилфред Бони, той стреля, но стражът на Севиля Рико изби топката, тя попадна отново в Бони, той комбинира с Фернандиньо, а той засече за 2:0.

В 25-ата минута Севиля върна едно попадение. Тремолинас намали, след като бе оставен непокрит при едно центриране от аутлинията от ляво – 1:2. Отговорът на манчестърци обаче не закъсня. В 36-ата минута Хесус Навас пуска успореден пас на голлинията от дясно, Бони засече и така направи 3:1.

През втората част Сити продължи да има пълен контрол на терена, а положения се разкриха пред Рахийм Стърлинг, Вилфред Бони. Една от най-чистите ситуации през вторите 45 минути пък се разкри пред Яя Туре, който като по чудо не се разписа в 71-ата минута след великолепно подаване от Бони. Така англисйкият тим си тръгна с трите точки от Испания и еднолично оглавява класирането на групата с 9 точки.

В другия мач от същата група Борусия Мьонхенгладбах и Ювентус завършиха при 1:1.

Домакините се представиха много убедително след първия съдийски сигнал, а след 18 минути вече водеха. При центриране от ляво, топката стигна до Рафаел, той подаде към Фабиан Джонсън, който се разписа за 1:0. Домакините продължиха да доминират, а в края на полувремето, „бианконерите“ изравниха. Пол Погба центрира в наказателното поле от ляво, Лихщайнер засече с десния крак за 1:1.

Ювентус

източник: БГНЕС

В началото на второто полувреме, „Старата госпожа“ остана с човек по-малко на терена. Хернанесе извърши грубо нарушение, заради което получи директен червен картон. Останали с човек по-малко италианците не успяха да стигнат до обрат, а в 64-ата минута Фабиан Джонсън можеше да вкара и още едно попадение, но не успя. В 77-ата минута пък Джанлуиджи Буфон спаси тима с от сигурно попадение. Ларс Щиндл стреля от близка дистанция, но Буфон показа класа и отрази.

Така след изиграването на мачовете от четвъртия кръг Манчестър Сити е лидер с 9 точки, а Ювентус, макар и равенството остана втори с пункт по-малко /8/. Севиля е 3-и с 3 точки. Последен е Борусия Мьонхенгладбах с 2 пункта.