Старши треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне не скри задоволството си от победата с 1:0 над гостуващия Байерн в среща от втория кръг в група "D" на Шампионската лига по футбол. Победата на испанците можеше да бъде и по-убедителна, но Антоан Гризман пропусна дузпа в края. 

"Чувствам се щастлив да бъда старши треньор на този клуб. Това е отбор със страст и с желание да играе всеки мач така, както искам. В тази срещи всичко ми хареса. Пресирахме съперника добре, в моментите, в които се защитавахме, успявахме да изграждаме добри контраатаки. Играхме много интензивно срещу един изключително тежък съперник. Това е един от най-силните ни мачове, откакто съм тук в Атлетико Мадрид", започна Симеоне. 

"Планът ни беше ясен. Опитвахме се да ги притискаме още от нашата атака. Саул трябваше да помага да обезвреждането на Рибери и Алаба, Торес се грижеше за Алонсо, а Гризман - за Видал. Голът беше демонстрация на нашата сила на контаатака. Впечатлен съм от това как момчетата изпълниха тактическите задачи. Отборът беше просто брилянтен. Показа такава интелигентност, енергия, желание да се спечели топката и умения при контраатаки. Савич и Годин бяха блестящи. Мисля, че разполагаме с четирима защитници, които са най-добрите в света. Марадона, Меси, Платини, Зико са пропускали от бялата точка. Гризман ще продължи да изпълнява дузпите. Доволен съм от неговата работа на терена. Той започна контаатаката при гола ни и свърши хиляди полезни неща. За мен той е един от най-силните в света", заяви Симеоне. 

Атлетико Мадрид е лидер в групата с пълен актив от 6 точки. Втори е Байерн с 3, а ПСВ Айндховен и ФК Ростов имат по 1.