Наставникът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне заяви след загубения финал за Шампионската лига от Реал Мадрид, че е настъпил моментът да се замисли за бъдещето си.

„Дюшекчиите“ претърпяха поражение от Кралския клуб след дузпи. В редовното време срещата завърши при 1:1, а гол не падна в продълженията. Това е трети финал в най-комерсиалната европейска клубна надпревара, който Атлетико губи. През 2014-а година пък момчетата на Симеоне отново не успяха да преборят Реал, като тогава победният гол за „белия балет“ падна в продълженията на мача.

„Този, който печели, винаги е по-добрият. Реал победи. Единственият начин да продължим сега е с много работа. Сега е моментът да се замисля и за собственото си бъдеще“, каза Симеоне.

Единадесетата от единадесет метра!

„В момента предпочитам да не правя емоционални изявления. По-добре да размисля спокойно. Ще лекуваме раните у дома. За Атлетико бе прекрасно, че игра два финала в Шампионската лига за две години, но аз не съм доволен“.

Роналдо обясни защо би петата дузпа

„Просто искам да помисля, нищо повече. Ще дам отговор такъв, какъвто го чувства. Горд съм с играчите си, които направиха свръхусилие в Шампионската лига. Обичам ги много. Видях Габи, Коке, Годин...някои от тях бяха неутешими. Казах им още на терена: „Не плачете, момчета. Футболът също е съдба и днес не ни е било писано“.

„Искам да поздравя Реал Мадрид, който отново ни преодоля. Започнахме зле мача, но след това изравнихме играта. Да загубиш два финала за Шампионската лига в последните три сезона е неприятно. Това са рани, които ще лекуваме у дома“, добави аржентинският специалист.