Младата звезда на Барселона Серхи Роберто ще продължи още за дълго кариерата си при каталунците. Той се е съгласил на предложените му от клуба условия и ще подпише нов договор, пишат медиите в Испания. 

Очаква се официалното парафиране да стане факт до края на седмицата. Всичко между двете страни е уточнено, но засега подробности не се споменават. Единствено е ясно, че младокът ще подпише до 2019 г. 

Настоящият му контракт е само до края на кампанията. Изявите на младока обаче са впечатлили наставника Луис Енрике и той е решил да го обвърже за още доста дълго време напред. 

По всяка вероятност в новия му договор ще има клауза за разтрогване, която ще е за доста висока сума. Според испанските вестници, тя се очаква да е между 30 и 40 млн. евро, но още не е фиксирана. 

22-годишният Роберто направи дебюта си за каталунците през 2011 г. в мач срещу Малага. От тогава той има 20 мача в Примера дивисион за тима си, в които се е разписал два пъти. Последната му изява със синьо-червения екип беше мачът с Елче, спечелен с 3:0 от Барса.