Развръзката в групите на Шампионската лига ще стане факт със срещите от последния кръг в тази фаза.

Тази вечер предстоят осем двубоя с начален час 21.45 часа.

С най-голям интерес в България ще следим група А, където българският първенец Лудогорец ще се бори за третото място в класирането, за да продължи евроучастието си.

Лудогорец е гост на ПСЖ в Париж, а в другата срещу Арсенал е гост на Базел. ПСЖ и Арсенал са с по 11 точки на първо и второ място, а Лудогорец и Базел са трети и четвърти.

В група В Бенфика и Наполи са първи и втори с по 8 точки, а  Бешикташ е трети със 7. На последното място е Динамо Киев с 2 точки. Бенфика приема Наполи, Динамо Киев е домакин на Бешикташ довечера.

В група С води Барселона с 12 точки, а Манчестър Сити е втори с 8. Борусия Мьонхенгладбах е трети с 5, а Селтик е с 2 точки на последната позиция в класирането. Барса приема немския Борусия, а Селтик гостува в Англия на Манчестър Сити тази вечер от 21.45 часа.

Атлетико Мадрид е убедителен лидер в група D с 15 точки, а Байерн Мюнхен е втори с 9. ФК Ростов държи третата позиция 4 точки, а ПСВ Айндховен е четвърти с 1 точка. Байерн е домакин на Атлетико довечера а ПСВ и Ростов играят един срещу друг.

Програма за 6-я кръг в групите на Шампионската лига:

Група А:

Базел - Арсенал

Пари Сен Жермен - Лудогорец

Група В:

Бенфика - Наполи

Динамо Киев - Бешикташ

Група С:

Барселона - Борусия Мьонхенгладбах

Манчестър Сити - Селтик

Група D:

ПСВ  Айндховен – Ростов

Байерн Мюнхен - Атлетико Мадрид