Мениджърът на Лестър Клаудио Раниери бе изключително щастлив от победата с 2:1 над Брюж в груповата фаза на Шампионската лига и класирането на неговия тим на осминафиналите в турнира.

Шампионът на Англия участва в надпреварата за първи път в своята история, но въпреки това е една от изненадите до този момент от сезона.

„Това е нашето следващо пътуване. Не знам къде, но се вълнуваме“, коментира Раниери.

„Започнахме добре, пресирахме, отбелязахме два гола и държахме топката. След като допуснахме гол обаче, не успяхме да играем нашата игра. Може би в тези месеци бяхме концентрирани прекалено много в Шампионската лига. Вече спечелихме групата и сега е важно да се върнем във Висшата лига“, каза още италианецът.

„Невероятно! Спечелихме групата, но как? Много съм щастлив и горд. Щастлив съм за играчите, за президента, феновете и изобщо всички. Сега трябва да мислим за Висшата лига. Искам да накарам играчите си да мислят за Висшата лига. Завършихме на първо място, така че си свършихме работата.“

„Във Висшата лига сме близо до зоната с изпадащите, така че трябва да покажем играта от Шампионската лига. Когато играем за нещо, ние го постигаме, завърши Раниери.

В Англия Лестър заема незавидната 12-та позиция.