Единият от големите фаворити в група F на Шампионската лига ПСЖ стъпи накриво в първия си мач от турнира тази година. Парижани завършиха 1:1 като гости на Аякс и изпуснаха от самото начало Барселона на върха на класирането. 

Единсон Кавани даде ранна преднина на френския първенец още в 14-та минута, но Ласе Шьоне изравни през втората част. На всичкото отгоре, холандците протестираха сериозно при единствения гол на противника си. 

Те претендираха, че в завършващата фаза на атаката Лукас Моура е извършил нарушение срещу Бойлесен. Впоследствие бразилецът подаде на Златан Ибрахимович, чийто удар беше избит от защитник, но топката стигна до Кавани и той я насочи в мрежата за 1:0. 

До края на полувремето Единсон Кавани на два пъти и Златан Ибрахимович веднъж не успяха да удвоят преднината на французите, докато Рикардо ван Райн и Лукас Андерсен не можаха да се възползват от възможностите пред играчите на Аякс. 

Така двата тима се оттеглиха на почивка при гол преднина за парижани. В началото на втората част обаче имаше доста емоции. Малко след старта ѝ Лукас Моура можеше да завърши солова акция с гол, но стреля встрани. 

В 49-та минута пък Ники Зимлинг от състава на Аякс опита да затрудни вратаря на ПСЖ с изстрел от далечна дистанция, но и той не успя да уцели вратата за няколко сантиметра. В 53-та пък Златан Ибрахимович беше близо до това да огорчи бившия си тим. Тогава той получи хубав пас от Моура и стреля опасно, но недостатъчно точно. 

Общо взето бразилецът беше най-активният играч в началните минути на втората част и създаваше опасност след опасност пред вратата на домакините, но или ударите му не намираха целта, или съотборниците му не се възползваха по най-добрия начин от хубавите му подавания. 

Освен него, Грегъри ван дер Вийл и Маркиньос имаха хубави шансове да се разпишат, но и те не бяха точни. Тази поредица от пропуски на французите беше наказана в 74-та минута от Ласе Шьоне. Тогава той се разписа след страхотно изпълнен пряк свободен удар, който не остави шансове на вратаря на парижани и резултатът стана 1:1. 

Към края домакините дори можеха да измъкнат успеха, като Шьоне се опита да повтори упражнението от гола си, но този път Салваторе Сиригу изби. Малко след това Бойлесен се измъкна от двама защитници, но ударът му не намери целта. 

После и Ван Райн не беше точен, а Лукас Андерсен и Николай Бойлесен опитаха да затруднят Сиригу, но не успяха. Единствен Есекил Лавеци имаше възможност да донесе победата за ПСЖ в края, но и той не беше концентриран и така мачът завърши наравно. 

Това позволи на Барселона да излезе еднолично на върха в тази група, а явно парижани и Аякс ще са в люта битка за втората позиция, поне ако се запази статуквото от началото на надпреварата.