Отборите на Порто и Рома оставиха всички въпросителни за влизането в групите на Шампионската лига за реванша след седмица, след като завършиха 1:1 в първия мач от плейофите.

Порто се спаси от поражение в Португалия след като губеше с 0:1 на почивката, но италианците останаха с човек по-малко в 41-ата минута.

Рома поведе с автогол на Фелипе Монтейро в 21-ата минута, а Порто изравни чрез Андре Силва, който вкара от дузпа в 61-ата минута.

Порто и Рома се вкопчиха в здрава битка още в самото начало. Още в 3-ата минута Мохамед Салах овладя след чудесен пас и се озова в добра позиция за Рома, но ударът му бе блокиран от защитник. Само 4 минути по-късно пак Салах отправи добър удар, но топката мина край лявата греда.

Един Джеко също пропусна изгодна възможност за италианския тим в 13-ата минута, но в 21-ата късметът бе на страната на Рома. Бразилецът Фелипе си вкара автогол, опитвайки да изчисти топката, за 1:0 в полза на Рома.

Гостите продъжиха да търсят нови шансове да увеличат аванса си, като в 27-ата минута пак Салах бе земесен в опасност пред вратата на Порто, а малко по-късно и Раджа Наинголан бе спрян от вратаря на домакините Икер Касияс, който се прояви с отлично спасяване.

Рома

източник: БГНЕС

В края на първото полувреме обаче Рома остана с човек по-малко, след като в 41-ата минута втори жълт и съответно червен картон получи Томас Вермален.

Възползвайки се от численото си превъзходство Порто опита да притисне съперника през второто полувреме и стигна до изравняване в 61-ата минута. Десетина минути преди това Адриан вкара топката в мрежата на Рома, но попадението не бе зачетено заради засада. След него Андре Силва стреля опасно с глава, но на сантиметри от вратата на гостите.

В 61-ата минута обаче домакините получиха правото да изпълнят дузпа след игра с ръка на Емерсон и Андре Силва бе точен за 1:1.

Порто бе близо до втори гол в 81-ата минута на срещата, но бразилският вратар на Рома Алисон спаси тима си и запази равенството и всички неизвестни преди реванша.