Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино запази самообладание след отпадането на отбора му от Шампионската лига. Мнозина очакваха "шпорите" да преодолеят групата си, но след загубата с 1:2 от Монако дори може и да не участват в Европа напролет. 

"За съжаление, в момента сме в позиция, в която няма да участваме повече в Шампионската лига. Гадно е, но трябва да се постараем да се класираме за Лига Европа и да продължим възможно най-напред там. Сега сме в период на развитие, в който трябва да се подобряваме."

"Сега сме едва на третата фаза от развитието си. Сега може би е гадно на всички ни, но утре е нов ден и трябва да продължим борбата. Все пак в първенството сме в добра позиция и трябва да я защитим още в мача с Челси в събота."

"Още от началото на сезона трябваше да се справим не физически, а тактически с предизвикателството да играем през седмицата и през уикенда. Сега Монако бяха играли в първенството си в петък, докато ние в събота вечерта и ни беше трудно да се възстановим и да се настроим за толкова кратко време. Това не е извинение, а обяснение", сподели Почетино.