Българският специалист Ивайло Петев продължава да води своя кипърски им АЕЛ Лимасол към големи победи. Неговите момчета постигнаха грандиозен успех, побеждавайки руския гранд Зенит Санкт Петербург с 1:0 у дома. 

Единственото попадение в мача беше дело на полския нападател Лукаш Гикиевич. Той беше точен в 64-та минута и хвърли в екстаз феновете на домакините. Този резултат се запази до края на мача и даде преднина от един чист гол на АЕЛ преди реванша в Русия другата седмица. 

Иначе кипърците бяха подложени на истински обстрел в този мач. Руснаците отправиха цели 22 удара към тяхната врата, но не вкараха нито един от тях. АЕЛ пък имаше само един точен удар във вратата на Зенит и той се превърна в гол. 

А задачата на кипърците беше улеснена веднага след гола. В 66-та минута белгийската мултимилионна звезда на Зенит Аксел Витсел си изкара червен картон и не само, че не успя да помогне на тима си до края, ами и няма да участва в реванша. 

Другият кипърски отбор в Шампионската лига днес - шампионът АПОЕЛ Никозия - стигна до драматично равенство като гост на финландския ХИК Хелзинки, а в този резултат имаше и косвено участие на свързан в миналото с България играч. 

Мачът в столицата на Финландия завърши 2:2, а домакините поведоха с 2:0 до почивката. И двете попадения бяха дело на Демба Савидж, който откри в 11-та минута, а в 45-та от дузпа направи 2:0. 

В 48-та минута обаче Канджи от състава на ХИК беше изгонен и след това Томас де Винсенти намали за кипърците в 70-та минута, преди игралият в ЦСКА Килиън Шеридън да изравни в 74-та. Така реваншът в Кипър се очертава изключително интересен.