Тази вечер Байерн Мюнхен гостува на Динамо в Загреб в мач без никакво значение за баварците, но старши треньорът Пеп Гуардиола призова футболистите си да подходят сериозно за футбола.

Немският колос си гарантира предсрочно първата позиция в класирането, но Гуардиола очаква играчите му да дадат най-доброто от себе си.

"Очаквам най-доброто от моите играчи. Ако им липсва концентрацията, ще имат проблем с мен. Това не е приятелски мач, става дума за престиж - за Байерн Мюнхен, за играчите и за треньора", заяви Пеп.

Въпреки това обаче Гуардиола ще даде шанс на голяма част от футболистите, които по-рядко попадат в титулярния състав. Мануел Нойер остана в Мюнхен и на вратата ще застане Свен Улрайх. В състава се завръща Тиаго Алкантара, а е възможно като титуляр да започне Франк Рибери, който се нуждае от игрови минути след връщането си в игра. Първият си мач за сезона може да изиграе Ян Кирхоф, който да замести Жером Боатенг в центъра на отбраната. Йосуа Кимих и Себастиан Роде също ще стартират като титуляри, а няколко футболисти от втория отбор ще заемат място на резервната скамейка.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS