Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола в прав текст призна, че не знае какви напътствия да даде на своите футболисти за опазването на Лионел Меси. Двата отбора играят тази вечер от 21,45 часа в група С на Шампионската лига, а изходът на мача може да даде нова насока в битката за първото място.

На този етап каталунците оглавяват класирането с 6 точки, докато Манчестър Сити ги следва с 4 на сметката си. Макар че доскоро лекуваше контузия, Меси се очертава като може би най-сериозната заплаха за защитата на „небесно сините“, а думите на Гуардиола може би не окуражават особено привържениците на отбора.

„Не знам какви инструкции мога да дам на моите играчи за опазването на такъв талант“, коментира Пеп. „90 минути е много дълго време. Те ще стигнат до своя шанс, а в момента са доста прецизни. Не се нуждаят от много възможности, за да отбележат гол“, добави той.

„Това ще е добър тест за нас. Ще разберем нивото си, изправяйки се срещу – поне за мен – най-добрият тим в света“, допълни Гуардиола.