Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини призова играчите си да не подценяват Ювентус преди утрешния мач от Шампионската лига. Чилийският специалист не отдаде голямо внимание на слабия старт, който „бианконерите“ правят в Серия А, и мотивира предупреждението с това, че става дума за два различни турнира.

Финалистът от последното издание на ШЛ има едва една точка от първите си три шампионатни мача в Италия. Пелегрини обаче не се съмнява, че „старата госпожа“ ще създаде много трудности на неговия тим.

„Ще играем срещу много силен отбор на Ювентус“, каза треньорът на „гражданите“. „Те стигнаха до финала през миналия сезон и спечелиха четири титли поред. Може би Ювентус не стартира сезона в първенството си по желания начин, но това е друг турнир. Те ще бъдат мотивирани срещу нас.“

„Тук съм вече две години. През първата стигнахме до елиминациите в Шампионската лига, като спечелихме 15 от възможни 18 точки. После трябваше да играем срещу Барселона, които бяха по-добри от нас. Миналият сезон имахме трудна група, ала с добра игра в последните два мача се класирахме за 1/8-финалите. Там отново срещу нас се падна Барселона. Две години подред ние играем срещу най-силния отбор. Много е важно Сити да бъде успешен отбор не само в Англия, но и в Европа. Надявам се поне този път да не се падаме срещу Барселона в осминафиналите“, пожела си Пелегрини.