Изненадите в днешните мачове от Шампионската лига не спират. След като Ивайло Петев и неговият АЕЛ Лимасол победиха милионерите от Зенит Санкт Петербург, сега и азербайджанският шампион Карабах надделя над богаташите от Ред Бул Залцбург. 

Азерите хвърлиха в екстаз трибуните у дома след успех с 2:1. Мачът беше изпъстрен с цели три червени картона, като домакините завършиха с деветима играчи, но това не ги спря да победят. 

Иначе те поведоха още в 2-та минута чрез гол на Данило Диас, а задачата им изглеждаше улеснена в 34-та минута, когато Кристиан Швеглер от австрийския тим беше изгонен. Малко преди почивката обаче и съставите бяха изравнени, след като и Адмир Тели от състава на Карабах беше изгонен. 

С по десет души след почивката двата тима се хвърлиха в търсене на попадение, като първи до него стигнаха играчите на Ред Бул. Щатният им реализатор Джонатан Сориано изравни в 77-та минута. 

Радостта на австрийците обаче трая само девет минути, преди Рейналдо да възстанови преднината на азерите. Две минути по-късно обаче бразилецът беше изгонен и въпреки че останаха с деветима на терена, домакините не се пречупиха и взеха победата. 

Сравнително изненадващ резултат се получи и в друг ранен мач от Шампионската лига. В него украинският Днипро, който домакинстваше в Киев, вместо в Днепропетровск, удържа нулево равенство срещу смятания за фаворит датски ФК Копенхаген. 

Реваншите са другата седмица.