Отборът на Бенфика направи пълен обрат, за да обеди Атлетико Мадрид с 2:1 като гост в мач от груповата фаза на Шампионската лига. Благодарение на успеха португалският тим е едноличен лидер в Група С на турнира.

Още в 6-ата минута Жонас Гонсалвес Оливейра успя да впечатли с уменията си, стреля от границата на наказателното поле, но мощният му удар мина на сантиметри от лявата греда. Десетина минути след това и Гонсало Гуедеш можеше да изведе португалския тим напред, но не съумя да отправи топката в очертанията на вратата.

Малко след това Джаксън Мартинес отговори с удар от наказателното поле, но над мрежата на Бенфика.

За сметка на това неговият съотборник Анхел Корея реализира за 1:0 отблизо. След атака отдясно по нападението и центрирана топка, Антоан Гризман отклони напред към аржентинския нападател, който засече топката в съперниковата врата.

Атлетико Мадрид продължи с добрите си изяви, като създаде още няколко положения, преди обаче гостите да изравнят.

В 36-ата минута Николас Гайтан отправи неспасяем диагонален удар от воле за 1:1.

След подновяването на срещата, след почивката, двата тима трудно достигаха до опасно положение, поне до 51-ата минута, когато дойде второто попадение в полза на Бенфика. Гостите организираха бърза атака по левия фланг, Николас Гайтан изведе по прекрасен начин Гонсало Гуедеш зад защитата, а той от своя страна не сгреши отблизо за пълния обрат 2:1.

Атлетико Мадрид не спря до тук, Анхел Корея опита своя шанс отблизо в 59-ата минута, но успя да спечели само корнер за своя състав. В крайна сметка вечерта бе успешна за португалския клуб.

В ранния мач от Група С Астана, начело със Станимир Стоилов, направи 2:2 срещу Галатасарай.

След спечелените три точки Бенфика е лидер в потока с пълен актив от точки, докато „дюшекчиите“ са на второто място с 3. Галатасарай и Астана са с по една на дъното.