Воденият от Станимир Стоилов отбор на Астана изпусна да победи Селтик. Първият мач между двата отбора от третия квалификационен кръг на Шампионската лига завърши 1:1, след като през по-голямата част от двубоя тимът на Стоилов водеше в резултата. Казахстанците определено могат да съжаляват повече за пропуснатата победа и защото създадоха по-добрите положения в двубоя, а Селтик реализира при единствения си удар в очертанията на съперниковата врата.

Двубоят в Казахстан започна отлично за домакините, които откриха още в 19-ата минута, в която Патрик Пвумаси центрира от корнер и намери перфектно Юри Логвиненко, а централният защитник засече с глава и реализира за 1:0.

До края на полувремето отлично положения имаше пред Жуниор Кабананга и Патрик Твумаси, но при тях феноменални намеси на вратаря на шотландците Крейг Гордън спасиха гостите.

В началото на втората част Астана отново бе близо до втори гол, но изстрелът на Азар Нургалиев уцели напречната греда.

Селтик успя да изравни при една от редките си атаки. След грешка в отбраната на съперника, Патрик Робъртс открадна топката на аутлинията и я върна към границата на наказателното поле. Там Лейт Грифитс пое и стреля прецизно в ъгъла като по този начин не остави шансове на вратаря Ненад Ерик.

В минутите след гола Кабананга на два пъти стреля към вратата на Селтик, но Гордън отново бе на мястото си. Астана търсеше втори гол до самия край, но така и не стигна до победно попадение.

Така всичко ще се реши следващата седмица в Глазгоу, където на 3 август Селтик приема Астана.