Известният португалски хирург Жозе Карлос Нороня обяви Кристиано Роналдо за "уникален" по отношение на физическите му качества и го нарече още "чудовище" заради телосложението му.

31-годишният Роналдо е чест пациент на Нороня, който лекува много звезди на световния футбол, и по-специално на Реал Мадрид.

Въпреки че имаше разкъсване на връзки от Европейското първенство, Роналдо съвсем скоро ще играе отново за "кралския клуб".

"Той има уникална физика," обясни Нороня. "Той е като автомобил, който може да измине милиони километри без никакви проблеми."

"Познавам Роналдо от 11 години, откакто бе в Манчестър. Тогава имаше леки проблеми и се съветваше с мен," продължи лекарят. "Освен останалото, той има и страхотен характер, атлет, който изпълнява всички изисквания, за да поддържа форма - храна, сън, фитнес, всичко."

"Той е и страхотен ученик, и понякога се консултира с мен за някои нови методи и материали за  четене за храненето и други такива теми," добави Нороня. "Той е пример - невероятен пример. Освен останалото, подкрепя много младите футболисти край себе си, за да не се притесняват от факта, че играят до чудовище като него."