След сравнително постния двубой между Манчестър Сити и Реал Мадрид (0:0), в сряда вечер е време за втория сблъсък от полуфиналите в Шампионската лига, а в него очакванията са големи.

Атлетико Мадрид посреща Байерн Мюнхен в един мач между два отбора в страхотна форма, който предвещава много неизвестни.

Поне на хартия Байерн е считан за лек фаворит в сблъсъка, но Атлетико доказа, че може да се справя и с най-добрите, след като на четвъртфиналите отстрани Барселона.

За формата на двата тима говорят два факта - Атлетико спечели последните си пет мача и вече 422 минути няма допуснат гол, а Байерн пък е без загуба от 11 мача, в които постигна 9 победи.

За Пеп Гуардиола това е последен шанс да триумфира с Байерн в Шампионската лига, тъй като испанецът напуска баварците след края на сезона. Гуардиола се проваляше в тази си цел в предишните два сезона именно на фаза полуфинал, а съперниците отново бяха испански. Немският колос претърпя тежки крушения от Реал Мадрид и Барселона като любопитен факт е, че първите мачове неизменно бяха в Испания, а Байерн загуби двубоите.

Атлетико и Диего Симеоне пък мечтаят за нов финал, след като преди 2 години стигнаха до мача за трофея, но драматично загубиха от градския си съперник Реал.

До момента двата отбора са се срещали само веднъж в Европа, но пък срещата им е легендарна. Двата тима се изправят един срещу друг във финал за Купата на европейските шампион. Луис Арагонес дава аванс на Атлетико в 114-ата минута, но с гол в последните секунди на Георг Шварценбек Байерн се домогва до равенство 1:1. Така се стига до преиграване 2 дни по-късно, в което Байерн разгромява Атлетико с 4:0.

Вероятни титулярни състави:

Атлетико: Облак; Хуанфран, Хименес, Савич, Филипе Луис; Габи, Коке, Саул, Аугусто Фернандес; Гризман, Фернандо Торес.
Аут за мача: Тиаго, Годин
Под въпрос: Караско

Байерн: Нойер; Лам, Мартинес, Алаба, Бернат; Алонсо, Видал; Коста, Рибери, Мюлер; Левандовски
Аут за мача: Робен, Бадщубер
Под въпрос: Боатенг, Роде