Валенсия стана петият испански отбор в групите на Шампионската лига, след като отстрани Монако.

На реванша във Франция, Монако спечели с 2:1, но успехът на "прилепите" в първия мач с 3:1 се оказа достатъчен за място сред топ отборите в Европа.

Така за първи път в историята, една държава ще има петима представители в групите на ШЛ.

Още в четвъртата минута Валенсия до голяма степен реши всичко, с гол в Монако. Алваро Негредо направи виртуозно изпълнение, излизайки срещу Субашич между двама защитници, и прехвърляйки стража ефектно за 0:1.

Негредо продължи да застрашава вратата на домакините във всеки удобен момент, и в десетата минута пак можеше да се разпише.

Монако все пак се върна в мача с попадение в 17-та минута, дело на Андреа Раджи. След разбъркване в наказателното поле на Валенсия, Раджи стигна до топката, и бранителите до него не реагираха добре, и го оставиха да стреля от 12 метра в мрежата.

Валенсия продължи да доминира, въпреки равенството, като не изглеждаше много вероятно да профука солидната си преднина от още два гола. Антони Марсиал представляваше единствената заплаха за вратата на гостите, а в края на полувремето и Фабиньо опита да обстрелва Райън.

И второто полувреме не блестеше с някакви чисти голови положения.

И двата отбора не се впускаха в рискове, но в 60-та минута Фегули не успя да стреля навреме, и да реши всичко за Валенсия.

В 69-та минута след един изстрел на Марсиал, Монако претендираше за игра с ръка в наказателното поле, но нямаше дузпа.

В последния четвърт час обсадата на Монако около вратата на Валенсия се позатегна, и в 75-та минута мачът отново се върна към интригата.

След страхотно разбъркване, Карийо центрира, и Ечиежиле бутна топката в мрежата. Останаха съмнения за засада, но попадението бе зачетено, за 2:1 в полза на Монако, и още 15 минути за трети гол.

"Стад Луи II" се вдигна на крака в последните мигове от двубоя, а реферът даде и дълго продължение от шест минути.

В него обаче Монако дори не успя да нанесе някакъв суперопасен удар, и всичко приключи добре за Валенсия, която се присъединява към Реал Мадрид, Барселона, Севиля и Атлетико Мадрид.

Жребият за груповата фаза на Шампионската лига е в четвъртък.