Арсенал не успя да отбележи гол, и завърши 0:0 при гостуването си на Бешикташ в първия мач от плейофа за влизане в групите на Шампионската лига.

Освен че не се представи на обичайното си ниво, лондонският тим остана и без Аарън Рамзи за реванша, след като той получи втори жълт картон в 80-та минута на двубоя, и бе изгонен.

Бешикташ пък ще е без старши треньора си Славен Билич на пейката, тъй като хърватинът също видя вратата, посочена му от арбитъра в самия край на срещата, за невъздържани прояви край тъч линията.

Въпреки невероятното начало на мача, с голова възможност още във второто действие в него, последвалите минути не бяха истинско вълнение.

Демба Ба, подписал това лято с Бешикташ, получи топката след началния съдийски сигнал в централния кръг, и оттам опита да изненада Войчех Шчесни, и вратарят с мъка изби точно под гредата.

Най-чистото положение се откри пред Алекс Окслейд-Чембърлейн в последните минути, когато младокът удари греда, но съвсем заслужено Бешикташ запази вратата си суха, и си остави надежди за реванша.

Все пак, традицията е на страната на Арсенал, тъй като "топчиите" не са пропускали групите на Шампионската лига от 16 години, и са спечелили всички квалификационни срещи, които са играли досега.

Оливие Жиру имаше няколко по-интересни ситуации пред вратата на Бешикташ, а освен Ба, и Олкай Сахан можеше да матира Шчесни в хода на двубоя.

Санти Касорла тества Толга Зенгин с точен пряк свободен удар, но малко след това червеният картон на Рамзи накара Арсенал да се отдръпне назад.

Бешикташ не успя да се възползва от численото си преимущество, и ще трябва да отиде без аванс на "Емирейтс" следващата седмица.