Реал Мадрид постигна резонна победа с 4:0 над Шахтьор в първи мач от груповата фаза на Шампионската лига.

Хеттрик на Кристиано Роналдо доближи португалеца само на два гола от Раул, за най-много попадения във всички турнири с екипа на Реал.

През първото полувреме на срещата от група А и двата отбора не бяха твърде впечатляващи, като Реал Мадрид владееше топката, но след силния старт, загуби острота. Все пак нещата стигнаха до логичната си развръзка, а Роналдо отбеляза две дузпи, за да оформи своя хеттрик след почивката.

Карим Бензема откри резултата в 30-та минута, след груба грешка на вратаря на Шахтьор, който изпусна топката при едно центриране на Иско отляво. Бензема бе на точното място, за да засече от десетина метра, за 1:0.

В 32-та минута обаче Реал загуби Гарет Бейл, който получи травма в левия прасец, и напусна терена, заменен от Матео Ковачич.

Още на старта на второто полувреме мадридчани направиха сериозна крачка към успеха. Тарас Степаненко получи втори жълт картон в 50-та минута, и остави Шахтьор с 10 души, а Дарио Сърна направи дузпа малко по-късно.

Бензема намери Роналдо в наказателното поле, португалецът стреля мощно, а Сърна отби топката с ръка, макар хърватинът дълго да протестира, че кълбото се е отбило в гърба му. Кристиано Роналдо изпълни дузпата, и бе точен за 2:0 в 55-та минута.

Рафа Бенитес обаче имаше други проблеми, след контузията на Бейл, като принудително замени и Рафаел Варан и Серхио Рамос.

В 63-та минута отново игра с ръка доведе до втора дузпа в полза на Реал. Марсио Асеведо извърши грешката в пеналта, а пак Роналдо бе точен от бялата точка за 3:0.

В 78-та минута Карим Бензема пропусна да приключи съперника с четвърти гол, и стреля над напречната греда след отлично центриране на Иско.

Роналдо все пак направи 4:0 в 81-та минута, след като Андрий Пятов не се намеси добре при шут на Марсело, и португалецът с глава засече в мрежата.

Бензема пропусна последната голова възможност в мача в 85-та минута, когато вече Пятов се намеси добре, и спаси удара му с глава.

В другия мач от група А Пари Сен Жермен се наложи с 2:0 над Малмьо.

Златан Ибрахимович излезе срещу родния си клуб, след като се възстанови от контузия, и стартира мача.

Анхел Ди Мария откри резултата в четвъртата минута, с хубав пробив отдясно, влезе дълбоко в пеналта, и от малък ъгъл майсторски намери мрежата.

В 15-та минута Ибра опита удар с глава, но прати топката над напречната греда.

ПСЖ съвсем очаквано владееше изцяло инициативата, като атакуваше предимно по левия фланг, но така и не успяваше да капитализира превъзходството си.

Джуричич направи добър пробив в 34-та минута, но шутира встрани от вратата. Розенберг с глава също не намери очертанията в 40-та минута.

През второто полувреме Малмьо заигра малко по-уверено, но нямаше чисти голови ситуации.

В 61-та минута Кавани най-после успя да направи нещо в мача, и след страхотно подаване на Ибрахимович, засече с глава в мрежата за 2:0.

Ибра напусна терена четвърт час преди края, а Хавиер Пасторе и Езекил Лавеци със свежи сили измъчиха Малмьо до последния съдийски сигнал.

Във вторите срещи от група А, Шахтьор приема ПСЖ, а Реал Мадрид гостува на Малмьо на 30 септември.