Реал Мадрид спечели за единадесети път Шампионската лига. Паметното събитие се случи през май месец 2016-а година. „Белите“ надделяха над Атлетико Мадрид. В редовното време срещата завърши при 1:1, гол не падна и в продълженията, а при изпълнението на дузпите „белите“ показах по-висока концентрация и победиха с 5:4.

ВИДЕО: Подготовката на Серхио Рамос за един паметен мач

В Испания посветиха специален филм на постижението на Кралския клуб. Лентата показва едни от най-значимите моменти, ритуалите, разговорите в съблекалнята или иначе казано решителната част от пътя на Реал към единадесетата.

Едни от най-впечатляващите моменти, свързани с триумфа на „балета“ са разговорите в съблекалнята на почивката на мача с Атлетико Мадрид.

„Горе главата, трябва да играем интелигентно“, това е само една от фразите, която се чува. А думата взимат както Серхио Рамос, така и Марсело, Алваро Арбелоа, Кристиано Роналдо и Зинедин Зидан.

Впечатляващо е обръщението на трикратния носител на Златната топка. Роналдо застава пред съотборниците си с думите: „Слушайте. Искам да ви кажа нещо. На 45 минути сме от историята. Почивката има психологически ефект, понякога. Ние трябва да изиграем други 45 минути на върха на възможностите си. Ние можем. Всичко е в главите ни. 45 минути ни делят от историческо постижение. Трябва да се браним така, както през първата част. Да го направим!“

В решителния мач на турнира на богатите Реал поведе след четвърт час игра. Точен бе Серхио Рамос, който получи асистенция от Гарет Бейл. След паузата обаче, в 79-ата минута Яник-Ферейра Караско оползотвори подаване от Хуанфран и възстанови паритета. Така срещата влезе в продължения. Двата състава опазиха вратите си в тези минути и така се стигна до рулетката на 11-метровите наказателни удари. Психически „дюшекчиите“ не издържаха. Хуанфран сгреши, а Роналдо се нае с най-голямата отговорност – отбеляза петата дузпа за Реал и така момчетата на Зидан ликуваха след 5:4.

След необузданата радост, президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес не пропуска да посети момчетата в съблекалнята, където възкликва: „Дузпата на Лукас Васкес ни посочи пътя. Майко мила, какво изстрадахме“.

Малко след тези емоционални реплики, Перес сяда до Зидан и казва: „Изпотих се така, сякаш аз съм играл“.

Предлагаме ви да си припомните някои незабравими мигове от белия триумф в галерията ни!