Наполи допусна изненадваща загуба с 2:3 при домакинството си на Бешикташ от група „В“ на Шампионската лига. По този начин италианският отбор заплете сериозно интригата в групата и компрометира шансовете си за първото място в нея.

Двубоят можеше да започне перфектно за Наполи в 4-та минута, когато Дрийс Мертенс стреля от чиста позиция в наказателното поле на Бешикташ, но изпрати топката над напречната греда в аут.

Турският гранд излезе напред в резултата в 12-та минута, когато Рикардо Куарешма намери Адриано в наказателното поле на Наполи, а бразилецът бързо порази целта.

Дрийс Мертенс изпълни по чудесен начин фаул в 18-та минута, но Фабри спаси.

Отново Мертенс създаде неприятности за защитата на Бешикташ в 29-та минута. След центриране в наказателното поле на турския отбор белгийският футболист стреля с глава, но не успя да намери очертанията на вратата.

Наполи изравни резултата в 30-та минута, когато Хосе Кайехон взаимодейства с Мертенс, който този път не пропусна да вкара.

Бешикташ бързо си върна предимството от един гол след попадение на Винсът Абубакар в 38-та минута.

Съдията Сергей Карасев свири дузпа за Наполи в 49-та минута за нарушение на Фабри. Лоренцо Инсиние изпълни наказателния удар, но Фабри демонстрира чудесен рефлекс и спаси.

Домакините получиха правото да изпълнят нова дузпа в 68-та минута за нарушение на Чанер Еркин. Маноло Габиадини реализира наказателния удар.

Гол на Габиадини бе отменен заради засада в 76-та минута.

Бешикташ стигна до победата в срещата в 86-та минута, когато Куарешма центрира от фаул в наказателното поле на Наполи, където над всички бе Абубакар, който с глава изпрати топката във вратата на Пепе Рейна.

В другия мач от групата Бенфика надделя с 2:0 като гост на Динамо Киев.

Бенфика поведе в резултата в 9-та минута с гол на Едуардо Салвио от дузпа.

Серхий Сидорчук направи невероятен пропуск в 40-та минута.

Бенфика реализира втори гол в 55-та минута дело на Франко Емануел Серви.

Едерсон се отличи с невероятено спасяване в 61-та минута, когато отрази удара на Жуниор Мораес.

Класиране в група „В“:

1. Наполи 6 точки

2. Бешикташ 5

3. Бенфика 4

4. Динамо Киев 1