Наполи показа, че навлиза във все по-страховита форма, след като се разправи с класен отбор като Бенфика. Италианците смачкаха съперника си с 4:2 на своя "Сан Паоло" и продължават уверено с пълен актив и на върха в своята група в Шампионската лига. 

Марек Хамшик преди почивката даде преднина на южняците, но малко след почивката се изви истинска буря пред вратата на португалците. Тогава в рамките само на 7 минути резултатът набъбна до 4:0 след две попадения на Дрийс Мертенс и едно на Аркадиуш Милик. При решен вече мач Гонсало Гуедеш и Едуардо Салвио само отбелязаха два почетни гол за "орлите", но това беше всичко. 

Иначе още от самото си начало мачът беше в страхотно темпо и предложи много емоции на зрителите. С първата си атака само секунди след началото домакините можеха да поведат, но ударът на Аркадиуш Милик беше спасен от вратаря Жулио Сезар. Малко след това пък Костас Митроглу можеше да се разпише за Бенфика, но на Пепе Рейна беше блестящ. 

В 10-та минута гръцкият нападател на гостите пропиля още един страхотен шанс да се разпише и пак беше спрян от Рейна, за да се запази статуквото. Тези пропуски на португалците бяха наказани от Наполи в 20-та минута, когато резултатът беше открит. 

Във въпросната ситуация Фаузи Гулам центрира по перфектен начин от ъглов удар и насочи топката към близката греда. Там беше Марек Хамшик, който от близка дистанция прати топката между ръцете на вратаря и даде преднина на своя отбор в този важен психологически момент. 

До почивката повече попадения нямаше, но двата тима бяха оставили десерта за втората част. И по-точно за първите минути от нея. Още в 51-та минута домакините вече водеха с 2:0, след като Дрийс Мертенс изпълни великолепно пряк свободен удар и оплете топката неспасяемо в мрежата на Жулио Сезар. 

Само две минути по-късно стражът на Бенфика спъна откъсващ се нападател на италианците и реферът даде дузпа, която Аркадиуш Милик хладнокръвно превърна в гол и класиката беше оформена. Но това не беше всичко. В 58-та минута резултатът започна да придобива разгромно изражение. 

Тогава след една бърза атака Аркадиуш Милик свали топката на сантиметри от голлинията за Мертенс и холандецът от такава близка дистанция нямаше как да пропусне - 4:0 и мачът беше решен. След това последва грандиозно отпускане в редиците на Наполи, което доведе до два гола на Бенфика, но не и нещо повече. 

Първият от тях беше 71-та минута, когато Гонсало Гуедеш направи страхотен самостоятелен пробив и се разписа с удар покрай Рейна. В 87-та минута "орлите" направиха поражението си още по-почетно след втори гол, този път на Едуардо Салвио, но за повече нямаха и време, и сили. Така Наполи взе нови три точки и с пълен актив от 6 вече води уверено на върха. Бенфика е на дъното със само една точица. 

В другия мач от кръга в групата Бешикташ и Динамо Киев не излъчиха победител в Истанбул. Двата тима завършиха 1:1 и не успяха да се доближат до лидера в групата. Рикардо Куарешма даде преднина за турците, но след почивката Виктор Циганков изравни и при този резултат дойде и краят на двубоя. 

Мачът започна равностойно, но чистите положения липсваха в първите минути. И въпреки това, "орлите" от Турция стигнаха до преднина преди почивката. Това се случи в 29-та минута, когато Рикардо Куарешма изстреля истински снаряд от пряк свободен удар от около 30 метра и откри резултата. 

До почивката повече положения нямаше, а след нея дойде и развръзката. В 65-та минута Серхий Рибалка центрира страхотно от пряк свободен удар на далечната греда, там беше Виктор Циганков, който се беше появил на терена само три минути преди това и той с глава преодоля вратаря за 1:1. 

До края украинците могат да съжаляват повече за пропуснатата победа, тъй като в 87-та минута Андрий Ярмоленко изпусна страхотен шанс за Динамо, но ударът му този път беше спасен от вратаря. Така двата тима взеха по точка. С нея Бешикташ е на второто място с 2 точки, на четири зад лидера Наполи, а киевчани взеха първата си точка.