Истински кошмар преживя ЦСКА Москва при визитата си на Рома в първи мач за двата тима от груповата фаза на Шампионската лига. Домакините не показаха и капка милост срещу руския си съперник, побеждавайки с 5:1. Това е най-голямата победа за „римските вълци“ в Шампионската лига.

Цял мач за московчани записа българския национал Георги Миланов, който бе използван от своя наставник като дефанзивен полузащитник и бе един от най-добрите за гостите. Именно българинът създаде най-чистата възможност за ЦСКА няколко минути преди края. Миланов овладя на границата на наказателното поле, фронтално срещу вратата, стреля мощно, но топката срещна напречната греда. Телевизионните повторения обаче показаха, че след рикошета, топката премина голлинията на вратата. Въпреки това, попадението не бе зачетено.

Мачът започна кошмарно за гостите от Москва. Футболистите на Рома взеха инициативата в мача още от първия съдийски сигнал и набързо наклониха везните в своя полза. Резултатът бе открит още в шестата минута, когато Жервиньо успя да изведе по отличен начин Хуан Мануел Итурбе, който се измъкна от засадата и с премерен удар прати топката покрай Игор Акинфеев.

Само четири минути по-късно, отново комбинация между Жервиньо и Итурбе доведе до втория гол в полза на Рома. Този път двамата размениха ролите си, като младият аржентинец асистира на Жервиньо, който нямаше проблеми да се разпише за 2:0.

Отборът на ЦСКА продължи да изпитва сериозни трудности в средата на терена, което позволяваше на домакините лесно и бързо да организират атаките си. В 16-ата минута дойде и първата възможност за московчани, но Думбия, който преодоля Майкон, не успя да стреля от чудесна позиция.

В 20-ата минута домакините решиха всичко в мача, вкарвайки трети гол, за който основна вина имаше вратарят на ЦСКА Игор Акинфеев. Стражът на руснаците не успя да улови центриране на Майкон и помогна на топката да влети в мрежата му.

Голеадата за домакините продължи с ново попадение, дело отново на Жервиньо. Бившият нападател на Арсенал отбеляза след страхотна индивидуална акция по дясното крило. Жервиньо получи дълъг пас от Тоти, овладя и с лекота преодоля бранител на гостите, а след това с удар по диагонала прати топката неспасяемо в мрежата за 4:0.

Малко след четвъртия гол за Рома, Георги Миланов имаше страхотна възможност за гол, но късметът не бе на страната на българина. Родният национал се нагърби с изпълнението на пряк свободен удар от близо 30 метра, а изстрелът му затрудни максимално стража на домакините, който трябваше да се намесва.

Въпреки солидната преднина за домакините, натрупана през първата част, Рома продължи да атакува масирано и през второто полувреме. Началният натиск доведе до нов гол във вратата на московчани, като този път Игнашевич прати топката в собствената си мрежа.

В 82-ата минута ЦСКА все пак стигна до почетно попадение в 82-ата минута, дело на Ахмед Муса. Малко по-късно Миланов имаше страхотен шанс, но късметът не бе на негова страна и топката се отби в гредата.

В крайна сметка Рома бе далеч по-добрият тим в двубоя и заслужено спечели първи три точки в Шампионската лига.