Феноменално представяне на Серхио Агуеро донесе победата на Манчестър Сити над Байерн Мюнхен с 3:2, в мач от предпоследния кръг на груповата фаза в Шампионската лига.

Ситуацията в група Е е сериозно заплетена, като всички имат шансове да последват лидера Байерн. "Баварците" са с 12 точки, а Рома, Ман Сити и ЦСКА Москва имат по пет.

В последния кръг, Рома приема Сити, а Байерн е домакин на ЦСКА.


Manchester City 3-2 Bayern Munich - Champions... von Football--Live

Напрежението сериозно тегнеше над Ман Сити, който играеше за оцеляване в битката, и загуба на точки сигурно щеше да го изхвърли от надпреварата. Така освободеният Байерн започна по-силно, и твореше интересни ситуации, без да застрашава пряко Джо Харт.

Докато Байерн диктуваше нещата обаче, в 20-та минута, Серхио Агуеро спечели дузпа, след като бе фаулиран от Мехди Бенатия в наказателното поле. Самият аржентинец застана зад топката, и отбеляза, точно над плонжа на Нойер. Бенатия бе изгонен.

Пеп Гуардиола замени бързо Себастиан Роде с Данте, за да върне малко стабилността в отбора си, след изгонването на Бенатия.

В 40-та минута Чаби Алонсо препарира Джо Харт, от пряк свободен удар, и прати топката във вратата по земя, за 1:1.

В последната минута от първото полувреме, страхотно центриране на Джером Боатенг намери Роберт Левандовски в наказателното поле, и той надскочи Саня и Компани, за да прати топката зад Джо Харт.

Първите възможности през второто полувреме бяха за Сити, но Джеймс Милнър и Хесус Навас бяха отказани от Нойер, и от късмета.

Стеван Йоветич и Пабло Сабалета се появиха на терена за домакините, в търсене на обрат, но само един по-опасен удар от разстояние на Франк Лампард създаде работа за Нойер.

Пеп Гуардиола отново даде последните 10 минути на завръщащия се в игрова форма Бастиан Швайнщайгер, който замени Франк Рибери.

В рамките на пет минути, Серхио Агуеро успя да покаже защо е страхотен футболист и много добър нападател. Агуеро собственоръчно запази живота на Сити, първо с попадение в 86-та минута. Аржентинецът направи страхотен спринт с топка в крака, и в типичен стил реализира за 2:2.

В първата минута от добавеното време, отново Агуеро донесе победата на Ман Сити, след груба грешка на Боатенг в защита, той предостави топката на голмайстора, и за него не бе трудно вече да набере скорост и да матира Нойер за 3:2.