Голямата звезда на Манчестър Сити Сархио Агуеро показа нещо, което много се рядко се вижда по футболните терени в първия плейофен мач от Шампионската лига срещу Стяуа Букурещ. Отборът на Хосеп Гуардиола спечели като гост в Румъния с 5:0, а освен с хеттрика си Агуеро ще запомни вечерта и с два пропуска от бялата точка. Англичаните не срещнаха абсолютно никаква съпротива от северните ни съседи, които загубиха всякакви шансове за класиране за груповата фаза на най-комерсиалния клубен турнир в света.

Срещата в Букурещ започна мечтано за англичаните, които обаче пропуснаха да се възползват. Още в 8-ата минута Съли Муниру по много глупав и съвсем ненужен начин срита Рахийм Стърлинг в наказателното си поле и реферът посочи бялата точка. Серхио Агуеро като щатен изпълнител застана зад топката, ала вратарят Флорин Ница усети посоката, плонжира вдясно и отби встрани. Давид Силва стигна първи до отскочилата топка и опита добавка, която отскочи от напречната греда.

Само пет минути по-късно обаче англичаните заслужено откриха. Рахийм Стърлинг получи на скорост отдясно, влезе в наказателното поле и с хубав финт остави пазача си на място. Крилото върна зад точката на дузпата, където Силва овладя и с мощен шут през трима бранители препарира Ница – 1:0.

В 21-ата минута дойде и вторият пропуск на Агуеро от бялата точка. Този път Алекс Коларов бе свален в наказателното поле с брутален шпагат от Даниеле Орсато. Аржентинският нападател реши да промени изпълнението си и целеше да прати топката с мощен шут в центъра на вратата. Вместо това обаче той стреля твърде високо и намери напречната греда.

Единственият чист шанс за Стяуа дойде в 29-ата минута, когато Адриан Попа изнесе с дрибъл топката за контраатака отдясно, а с няколко паса кълбото стигна до преминалия през Черноморец Жугурта Хамрун-Жужу. Халфът овладя в пеналта и от 7-8 метра под остър диагонал стреля точно, но и в тялото на вратаря Уили Кабайеро.

В 39-ата минута Алекс Коларов можеше да се разпише, след като засече центриране от корнер в напречната греда, а при продължилата атака Стърлинг пусна удобна топка за Агуеро пред наказателното поле и нападателят се реваншира за пропуските си с прецизен шут по тревата, влетял в долния ляв ъгъл зад Ница – 2:0.

Бяха изминали едва 3 минути от началото на второто полувреме, когато „гражданите“ на Гуардиола увеличиха преднината си отново. Този път Кевин де Брюин и Дуран Нолито размениха подавания пред наказателното поле, преди белгиеца да изведе новото попълнение сам срещу вратаря. Испанският национал хладнокръвно подмина Ница и вкара дебютния си гол на празна врата.

Три минути по-късно Нолито можеше отново да се разпише, като този път неговият шут срещна дясната греда.

В заключителният четвърт час вместо да намали оборотите Сити отново натисна сериозно и след няколко грандиозни пропуска Агуеро добави втори гол на сметката си. Аржентинецът направи две двойни подавания с Нолито, които превърнаха защитното каре на Стяуа в зрители, а от 12-13 метра по диагонала Агуеро плъзна топката в далечния ъгъл, за да притихне стадиона още повече.

Две минути преди края на редовното време Агуеро имаше време да оформи и своя хеттрик. Фернандиньо разсече вече обезверената отбрана на противника с пас през центъра, който остави Агуеро да спринтира сам срещу Ница. Голаджията завърши атаката с брилянтен изстрел, който отскочи от левия стълб, преди да влети в мрежата.

Така реваншът след седмица в Англия е напълно протоколен и не е изключено Гуардиола да даде почивка на голяма част от титулярите си.