Отборът на Челси победи Макаби Тел Авив с 4:0 в първи мач от група G на Шампионската лига. За Челси успехът бе добре дошъл, след последните неубедителни игри във Висшата лига на Англия. Лондончани превъзхождаха съперника като точни бяха Вилиан, Оскар от дузпа, Диего Коста и Сеск Фабрегас, а още в началото на двубоя Еден Азар пропусна дузпа срещу водения от бившия треньор на Левски Славиша Йоканович тим на Макаби Тел Авив.

Двубоят стартира повече от обнадеждаващо за Челси след като английският тим получи правото да изпълни дузпа още в първите минути. В 5-ата сръбският вратар на Макаби Тел Авив спря непозволено Вилиан в наказателното поле при атака за англичаните. Еден Азар обаче пропиля този шанс да открие резултата още в 6-ата минута, като стреля високо над напречната греда от бялата точка.

Челси все пак взе преднина в 15-ата минута, когато Вилиан реализира брилянтен гол, след като бе точен за 1:0 с чудесен изстрел от свободен удар. Жозе Моуриньо обаче трябваше да се лиши от услугите на бразилеца, след като в 23-ата Вилиан бе заменен заради контузия, а на негово място влезе Диего Коста.

Домакините продължиха да търсят втори гол, като в 25-ата минута Гари Кейхил пропусна целта след като се измъкна от бранителите на Макаби Тел Авив, но ударът му с глава мина встрани от вратата.

Гостите също имаха своите възможности, като в 26-ата минута Еран Захави получи удобен пас, който можеше да го изведе в добра позиция, но защитата на Челси внимаваше. Пет минути по-късно пак Захави пропусна шанс за Макаби след като намери с глава топката, но не бе точен. 28-годишният полузащитник продължи да тормози защитата на Челси и в 40-ата минута пропусна целта при изтрел от около 25 метра.

Домкините обаче ликуваха отново в края на първото полувреме, след като при атака на Диего Коста, нападателят бе съборен в наказателното поле и последва втора дузпа за Челси в четвъртата минута на добавеното време. Този път зад топката застана Оскар, който не стреши и направи резултата 2:0 за лондончани.

След почивката израелският гранд опита да намали пасива си, като в 55-ата минута Ави Рикан отправи стабилен удар, който обаче бе блокиран от противников играч.

Само три минути по-късно футболистите на Жозе Моуриньо увеличиха аванса си, като в 58-ата Диего Коста се разписа сред голмайсторите. Фабрегас пусна към Коста, който с воле реализира за 3:0 в полза на Челси. Това бе първи гол за Диего Коста в Шампионската лига от полуфинала с Атлетико Мадрид през сезон 2013/2014.

Бразилецът Рамирес проусна добра възможност в 71-ата минута за домакините, след като стреля вляво от вратата, а седем по-късно, в 78-ата Сеск Фабрегас вкара за 4:0 от близко разстояние след като стражът на Макаби Райкович отрази удар на Лоик Реми малко преди това.

Челси имаше още една възможност до края, като в 84-ата Бертран Траоре отправи удар към вратата на Макаби Тел Авив, но топката прелетя на сантиметри от лявата греда и в крайна сметка домакините записаха заслужена победа.

В друг двубой от вечерта в група G на Шампионската лига Динамо Киев и Порто завършиха при резултат 2:2, като и двата тима могат да съжаляват за пропуснатия успех. Украинците поведоха с гол на Гусев в 20-ата минута, но три по-късно Абубакар изравни за Порто. Пак той даде преднина на португалския гранд в 81-ата, но когато победата изглеждаше близо за гостите, Витали Буялский реализира за 2:2 в 89-ата минута.

Домакините застрашиха вратата пазена от Икер Касияс още в 9-ата минута, когато Жуниор Мораес бе в удобна позиция за гол, но изстрелът му бе блокиран. Ясин Брахими пък бе близо до попадение за Порто в 15-ата, но ударът му от около 22 метра мина встрани от вратата.

Футболистите на Динамо Киев първи взеха преднина, като в 20-ата минута Олег Гусев бе намерен отлично от Денис Гармаш и след Гусев бе точен за 1:0. Порто обаче се нуждаеше само от три минути, за да върне равенството и в 23-ата Венсан Абубакар надскочи защитата на домакините и реализира със страхотен удар за 1:1.

Гостите можеха да направят пълен обрат в края на полувремето, но Ясин Брахими стреши в 42-ата минута, а три по-късно Динамо също пропусна шанс пак да излезе напред в резултата, след като Гармаш не успя да реализира.

След почивката и двата тима създадоха шансове за гол, като в 58-ата бразилецът Майкон не успя да се разпише, а за Динамо Киев Олег Гусев опита да изведе съотборник на стрелкова позиция, но защитник се намеси прецизно.

В 76-ата пак Жуниор Мораес създаде напрежение пред вратата на Икер Касияс, който трябваше да спасява вратата си.

Венсан Абубакар затвърди добрите си изяви за Порто с нов гол в 81-ата минута, с който гостите поведоха с 2:1, но усилията на домакините да стигнат поне до хикс дадоха резултат. Първо в 83-ата Динамо бе близо до изравняване, след като Денис Гармаш стреля опасно с глава, а в 89-ата минута точен за 2:2 бе Витали Буялский.

22-годишният полузащитник бе най-съобразителен и с глава вкара топката в мрежата на Касияс, за да донесе точка за своя тим в този първи двубой от груповата фаза на Шампионската лига.