Байерн Мюнхен записа трудна, но сладка победа над Манчестър Сити в мач от група Е на Шампионската лига. В интригуващ сблъсък на „Алианц Арена“, тимът на Пеп Гуадиола стигна до трите точки с попадение в 91-ата минута дело бившия играч на „гражданите“ на Джером Боатенг.

В другия мач от групата Рома стартира със звучен успех, побеждавайки ЦСКА Москва на Георги Миланов с 5:1 в Рим.

Байерн можеше да открие резултата още в 30-ата секунда, когато след комбинация между Гьотце и Левандовски, топката бе подадена към Мюлер, който се измъкна от засадата, но загуби равновесие и от няколко метра стреля във външната страна на мрежата.

В 14-ата минута футболистите на Сити направиха първата си по-опасна атака към вратата на домакините. Един Джеко получи топката в наказателното поле, но силният му изстрел от малък ъгъл мина над вратата на Мануел Нойер.

След кратко затишие на терена, Томас Мюлер отново се озова на стрелкова позиция и имаше добра възможност да вкара първия гол в мача. След бърза атака отляво, топката бе центрирана в малкия пеналт, където нападателят с лекота се пребори за коженото кълбо и с глава отправи силен удар. Джо Харт обаче бе на мястото си и с една ръка майсторски успя да избие в корнер. След разиграването Боатенг също стреля, но прати топката в аут.

Гостите от Манчестър атакуваха значително по-малко, а основната заплаха за Нойер бе Един Джеко. Голмайсторът на „гражданите“ имаше няколко възможности през първата част, но нито една от тях не попадна в целта.

Втората част предложи повече интересни моменти пред двете врати, а домакините от Байерн на четири пъти имаха претенции за дузпа. Исканията на домакините обаче не бяха уважени от рефера Алберто Майенко.

В крана сметка Байерн бе по-настоятелният тим и стигна до щастливата развръзка в последната минута на мача. Джером Боатенг получи вляво от вратата и стреля незабавно по диагонала, топката рикошира в Марио Гьотце и влетя неспасяемо в далечния ъгъл на вратата.

В продължението на мача Сити имаха добра възможност да изравнят резултата, но ударът на Давид Силва не попадна в целта.

Така Байерн записа важна победа в най-трудния си мач от групата и започва борбата с три точки.