Атлетико Мадрид постигна отлична победа с 1:0 над Байерн Мюнхен в суперсблъсък от груповата фаза на Шампионската лига.

Двубоят бе повторение на полуфиналния сблъсък в турнира през миналия сезон, а както и тогава, сега отново Атлетико излезе щастлив от изхода на сблъсъка. Така „дющекчиите“ припомниха на баварците какво значи загуба. Всъщност, това е първа загуба на немския колос под ръководството на новия им треньор Карло Анчелоти, който до този момент имаше перфектен актив от победи във всичките си двубои. Гол на Яник Ферейра-Караско обаче развали серията на Карлето в мач, в който двата отбора бяха напълно равностойни и единствено прецизността на Караско донесе разликата.

В другия двубой от групата Ростов и ПСВ Айндховен завършиха 2:2.

В Мадрид мачът започна по-добре за гостите, които владееха топката по-често в началните минути. В 13-ата минута Томас Мюлер стреля опасно от воле, но Ян Облак спаси топката.

Атлетико постепенно на свой ред пое контрола над случващото се, а Фернандо Торес на два пъти пропусна отлични шансове за гол. Яник Ферейра-Караско обаче не бе толкова благосклонен към баварците и в 35-ата минута даде аванс на своя отбор. Французинът пое топката, направи няколко крачки с нея и от дъгата на наказателното поле с перфектен удар във вътрешната страна на дясната греда реализира за 1:0.

През второто полувреме Байерн започна да гледа все по-често към вратата на съперника, а Мюлер и Дейвид Алаба стреляха в аут от изгодни позиции.

В последните 15 минути баварците засилиха натиска си. Роберт Левандовски бе близо до изравняването, но ударът му с глава мина покрай вратата. Влезлият като резерва Ариен Робен също стреля опасно, но покрай вратата.

При една от редките атаки на Атлетико в тези моменти, в 83-ата минута домакините получиха дузпа за неразчетено влизане на Артуро Видал в краката на Фелипе Луис. Антоан Гризман обаче удари напречната греда от бялата точка и така запази интригата в последните минути. В тях баварците отново опитаха да стигнат до гол, но такъв така и не падна и в крайна сметка трите точки бяха за Атлетико.

В същото време в Русия Ростов откри резултата в 8-ата минута, когато след чудесна комбинация Дмитри Полоз бе изведен в добра позиция и с чудесен удар от 13 метра вкара за 1:0. 6 минути по-късно обаче ПСВ изравни след отличен изстрел от далечно разстояние на Дави Пропер.

Отново Полоз даде аванс на руския тим в 37-ата минута, когато топката му бе свалена с глава от Сардар Азмун, след което с мигновен удар от въздуха не остави шансове на Жерон Зоет. В последните минути на полувремето обаче гостите изравниха за втори път. След рикошет топката стигна до Люк де Йонг, който от няколко метра с глава успя да вкара за 2:2.

През второто полувреме ПСВ пое контрола над играта, а в 56-ата минута изпусна отличен шанс да поведе, след като Дави Пропер не успя да реализира от дузпа. Пропер можеше да вкара отново в 72-ата минута, когато изстрелът му извън наказателното поле уцели напречната греда. До края отново ПСВ бе по-близо до гола, но в крайна сметка двата отбора поделиха по точка.

Така в класирането на група D Атлетико е лидер с 6 точки, следван от Байерн с 3. ПСВ и Ростов са съответно трети и четвърти с по 1 точка.