Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо остана много доволен от победата над Порто с 2:0, която класира първенеца на Англия за осминафиналите в Шампионската лига.

"Въпреки че се нуждаехме само от точка, за да се класираме, играчите приеха предизвикателството и успяха да вземат три. Това не е никак лесно в тежък момент, в който резултатите са лоши, а напрежението е огромно. Футболистите ми днес бяха смели и аз им благодаря", каза Моуриньо.

"Нещото, което ми дава увереност, е, че в последните месеци играем добре. Резултатите са лоши, но играчите се трудят, което е важно. Когато отбелязахме първия гол, картината на терена се промени, ние се успокоихме, заиграхме по-освободено, контролирахме топката и това създаде много проблеми на Порто", добави португалският специалист. В същото време наставникът на Порто Жулен Лопетеги бе разочарован от отпадането на тима, макар и да поздрави играчите си за представянето им.

"Странно е да отпаднеш, когато имаш 10 точки, но ние трябва да се примирим с това. Загубата от Динамо Киев в последния ни мач много ни тежеше и днес бе много трудно срещу такъв силен съперник, на който и равенство му бе достатъчно", каза Лопетеги.

"Започнахме добре мача, имахме някакъв план, който следвахме, но след техния първи гол, който бе до голяма степен късметлийски, всичко се промени. През второто полувреме опитахме да се върнем в мача по всякакъв начин, но всичко бе на страната на Челси. Поведението ни бе чудесно, борихме се до края и няма от какво да бъда недоволен от показаното от футболистите", завърши испанският специалист./БТА