Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо заяви в прав текст, че Висшата лига трябва да премисли програмата си и да въведе зимна пауза по почина на другите водещи европейски първенства.

На практика Специалния се обърна към Футболната асоциация с идеята да се преустанови превърналите се в традиция мачове в коледно-новогодишния период. През 2014 година от 20 декември до 10 януари включително в Премиършип ще се изиграят цели четири кръга.

Според Моуриньо умората от сгъстения цикъл, който се провежда, докато другите големи тимове почиват, няма как да не се отрази в заключителните фази на сезона и по-специално в Шампионската лига.

„Когато стартира елиминационната фаза на Шампионската лига, се надявам всичките четири английски отбора да бъдат в нея. Но когато това се случи, всички ние ще търпим последствията от нашите мачове през зимата“, заяви португалецът.

„Германските, испанските отбори и почти всеки друг тим ще се завръщат от зимната си пауза, така че ще бъдат в много по-добра кондиция за тези срещи“, допълни той на пресконференцията преди утрешния мач срещу словенския Марибор.