Монако победи с 2:1 Виляреал като гост в един от най-интересните сблъсъци от плейофната фаза на Шампионската лига.

На свой терен „жълтата подводница“ не се представи на очакваното ниво и след поражението на „Ел Мадригал“ е много близо до отпадане от турнира за сметка на „монегаските“, които са много близо до групите.

Гостите бяха без контузената си звезда Фалкао, но това не им попречи да открият резултата още в 3-ата минута. Феликс Брих посочи бялата точка след нарушение на Алфред Н'Диайем, а Фабиньо материализира дузпата.

Алешандро Пато пропусна два шанса за Виляреал в следващите минути, но именно той успя да изравни в 36-ата минута. След центриране, Боре Сантош с глава изпрати прехвърлящ пас към Пато, който също с глава от близко разстояние бе точен за 1:1.

Двубоят продължи без сериозни голове шансове, за да се стигне до 72-ата минута, в която Бернандо Силва направи чудесен самостоятелен пробив пред наказателното поле, след което с прецизен изстрел по земята вкара за 2:1.

Монако трябваше да доиграе двубоя с човек по-малко, след като в 86-ата минута Бенжамин Менди получи втори жълт картон и съответно червен.

Домакините обаче не успяха да се възползват като до края единственото положение се откри пред Марио Гаспар в добавеното време, но изстрелът му не затрудни Даниел Субашич.