Бенфика запази живи шансовете си да продължи напред в Шампионската лига. "Орлите" победиха тима на Димитър Бербатов Монако с 1:0 след гол в края и се доближиха изключително близо до днешния си съперник в класирането на Група С. 

Андерсон Талиска се превърна в герой за тима си с победното попадение в 82-та минута и хвърли в екстаз публиката на "Ещадио Луш". За Монако в този мач не участва българската звезда който все още лекува контузия, получена точно в предишния мач с португалците преди две седмици. 

Още в началото Едуардо Салвио се озова на страхотна позиция за Бенфика, но изстрелът му не намери очертанията на вратата и мина на няколко сантиметра встрани от вратата. Андерсон Талиска и Николас Гайтан също не успяха да преодолеят стража на гостите, за да открият резултата. 

Лейвин Курзава и Жоао Моутиньо имаха някакви възможности за "монегаските", но те така и не се оказаха прекалено опасни за стража на "орлите". Общо взето, те гледаха предимно да не допускат опасности пред собствената си врата. 

Такава обаче стана факт точно преди почивката. В първата минута от даденото продължение на първите 45, Николас Гайтан нахлу в наказателното поле  и стреля опасно, но в последния момент защитник на французите изби и предотврати сигурен гол. 

Втората част предложи доста повече емоции. Лейвин Курзава с глава само пет минути след подновяването на играта имаше страхотен шанс да открие резултата за тима от Княжеството, но не успя. 

Малко след това Андерсон Талиска стреля превъзходно и насочи топката към горния десен ъгъл на вратата на Монако, но вратарят направи перфектното спасяване и изби в корнер опасния му изстрел. 

Между 58-та и 60-та минута "монегаските" на свой ред имаха възможност да вкарат и да смълчат трибуните. Първо Ласина Траоре, а после Яник Караско Ферейра не успяха да отбележат от страхотни ситуации и могат да съжаляват, че не дадоха преднина на тима си. 

Този резултат обаче се запази, а той никак не устройваше домакините. Затова те се хвърлиха в търсене на промяната му и бяха съвсем близо до това в 75-та минута, когато Лима с глава не успя да намери целта за няколко сантиметра. 

Малко след това и Николас Гайтан пропусна страхотен шанс за Бенфика, но в крайна сметка упоритостта на домакините даде резултат в 82-та минута. Тогава след центриране от корнер Дерлей отклони топката към далечната греда, където беше Андерсон Талиска, който с глава най-после вкара. 

До края повече попадения нямаше и благодарение на тези три точки "орлите" вече имат четири в актива си, колкото има и третият Зенит. Монако остава на втората позиция с пет точки и последните два кръга ще са много оспорвани.