Директорът на Милан Умберто Гандини предложи на УЕФА да разреши уайлд кардс за Шампионската лига, за „престижни клубове“. УЕФА обаче е казала „Не“.

„Росонерите“ са един от отборите с име, които пропускат този сезон на надпреварата, както и Манчестър Юнайтед.

Според Гандини обаче, трябва да има възможност за друг достъп на именитите клубове до най-силната надпревара на Стария континент, за да се избегне тяхна финансова криза.

„Ако не успееш да се противопоставиш на големите отбори заради липсата на инвестиции в състава, накрая плащаш още по-голяма цена, защото неучастието в Европа води до огромни редукции в бюджета,“ коментира Гандини по време на срещата „Лидери в спорта“.

„Всяка година се случва така, че големи отбори не успяват да се класират за Шампионската лига. Трябва да бъде измислена някаква уайлд кард система, или плейофи. Би трябвало престижни клубове, такива с определен статут, да имат право на уайлд кард за Шампионската лига.“

Генералният секретар на УЕФА Джани Инфантино също присъстваше на срещата в Лондон и веднага отряза Гандини.

„Няма никакъв шанс да бъде въведен уайлд кард в евротурнирите. Никога не може да се случи. Шампионската лига не е свързана с плейофи и уайлд кардс, а само с конкурентна спортна среда,“ отсече Инфантино.