Звездата на Барселона Лионел Меси призна, че да се превърне в най-добрият голмайстор в Шампионската лига е „чудесно нещо“, но също така сподели, че повече го радва успеха на Барса над АПОЕЛ с 4:0 в двубой от турнира във вторник вечер.

Меси стана най-резултатният футболист в Шампионската лига след трите си попадения над АПОЕЛ и вече има 74 гола. Така аржентинецът изпревари легендарния испанец Раул Гонсалес, който има 71 попадения.

Това бе и втори рекорд за Лео Меси в последните дни, след като подобри голмайсторския рекорд в Испания с победата над Севиля през миналия уикенд.

Меси обаче твърди, че е по-доволен от представянето на Барселона.

„Да постигна този рекорд в състезание като Шампионската лига е чудесно нещо“, заяви четирикратният носител на „Златната топка“.

„Но извън това, мачът беше много важен. Успяхме да спечелим трите точки и това е най-важното. Трябва да продължим в същия дух, да преследваме целите, които сме си поставили и да се постараем да изпълняваме задачите си“, добави Лионел Меси.

„Срещу ПСЖ ни чака труден двубой. Те имат много добри футболисти, които се познават добре и напредват. Ще се опитаме да спечелим. Това е, което желаем“, добави Меси.