Треньорът на Барселона Луис Енрике говори в Беларус преди мача срещу БАТЕ Борисов в Шампионската лига във вторник от 21.45 ч.

Наставникът не пропусна да коментира проблемите в защита, които показва от началото на сезона европейският клубен шампион.

„Непрекъснато анализираме и търсим разрешение на проблемите в отбрана. Дефанзивните аспекти обаче не са задължение само на защитниците, а на целия отбор. В даден можем да инкасираме 10 гола или нито един, няма значение. Това е работа не само на един играч, а на целия отбор“, коментира Енрике.

Той сподели, че има известни притеснения преди мача с БАТЕ: „Това, че сме фаворити не бива да ни отпуска. Начело сме в групата, но само с точка повече от БАТЕ и Байер Леверкузен. Трябва да докажем на терена, че сме по-добри от съперника.“

Енрике добави, че е бил изненадан от оживеното присъствие на фенове в хотела на Барса в Минск. „Не знам дали това са фенове на БАТЕ или на Барса, но ми се стори малко странно, имайки предвид сигурността на отбора“, завърши специалистът.