Една от големите фигури в историята на Спортинг Лисабон Мануел Фернандеш се срещна със Станимир Стоилов в Лисабон. Двамата имат контакт от миналото, когато португалецът бе треньор на Мъри в Кампомайорензе. Точно преди 20 години двамата защитават честта на въпросния португалски клуб.

Мануел Фернандеш заяви пред вестник „Рекорд“, че пожелава успех на Стоилов и Астана срещу Бенфика. Това никак не е случайно, опитният специалист е със сериозен статут в историята на Спортинг. Той има забележителните 325 мача и 192 гола за „лъвовете“. Фернандеш играе за тима от Лисабон в периода 1975-1987 година. Бившият нападател има и 31 мача за Португалия, в който се е разписал 7 пъти.

Фернандеш е ставал голмайстор на местното първенство, а освен това е печелил два пъти титлата на Португалия с екипа на Спортинг. Треньорската му кариера е пъстра, но без да стигне до нещо значимо в нея. Най-емоционален е един сезон начело на „лъвовете“, в който взима Суперкупата на Португалия. Със сигурност срещата е била доста емоционална за Мъри Стоилов, който тази вечер ще има нелеката задача да се бори с колос като Бенфика, който е безспорен фаворит в двубоя.