Лацио взе минимална преднина в завързания плейоф за влизане в групите на Шампионската лига срещу Байер Леверкузен. "Орлите" надделяха с 1:0 в равностойния сблъсък на "Олимпико" и изглеждат крачка по-близо до заветната цел. 

Балде Кейта беше авторът на единствения гол в този спор, но възможности за по-различно цифрово изражение на резултата имаше не една и две. В крайна сметка, всичко ще стане ясно след реванша в Леверкузен другата седмица. 

Първото полувреме на този мач предложи доста битка, Мирослав Клозе и Душан Баста пропиляха ранните шансове за "орлите", докато Карим Белараби и Хакан Чалханоглу не можаха да оползотворят възможностите за "аспирините". 

Най-интересно беше между 26-та и 28-та минути, когато и двата тима можеха да поведат, но гредите ги спряха. Първият шанс се откри пред Ларс Бендер, който стреля мощно от границата на наказателното поле, но ударът му срещна лявата греда. 

В ответната атака друга такава възможност се откри пред друг германец, но от състава на Лацио - Мирослав Клозе. И неговият опасен изстрел обаче се отклони от левия стълб на отбраната. Така в крайна сметка двата тима се оттеглиха на почивка без голове. 

След нея последваха вихрени моменти и пред двете врати. Адмир Мехмеди можеше да открие за Байер в 64-та минута, но ударът му мина само на няколко сантиметра встрани от вратата. 

Само минута по-късно и Хакан Чалханоглу беше близо до гола, но ударът му от далечно разстояние беше спасен от Етрит Бериша. Германците продължиха да налитат и за трети път бяха близо до попадението в 69-та минута и дори го вкараха, но то беше отменено заради засада на Щефан Кислинг. 

Тогава дойде и отговорът на "орлите". Първо в 72-та минута Балде Кейта пропиля невероятна възможност, когато ударът му от близка дистанция беше спасен от Бернд Лено. Играчът на римляните обаче се реваншира пет минути след това. 

В 77-та минута Кейта направи самостоятелна акция, при която стреля мощно от наказателното поле, но този път Лено нямаше никаква възможност да отрази и така домакините поведоха. 

След тези минути на бясно темпо, събитията поутихнаха до края на мача. Нов гол така и не падна и италианците се поздравиха с успеха. Той може да се окаже решаващ, но германците едва ли ще се откажат в реванша другата седмица.