Юрген Клоп призна, че вече започва да усеща напрежението от представянето на Борусия Дортмунд в Бундеслигата. Дортмунд е на 16-то място в родното си първенство, докато се представя доста по-добре в Шампионската лига.

Докато в Германия тимът има едва три победи до момента, в Шампионската лига Борусия е перфектна - четири от четири и само още точка ще е достатъчна за първото място в групата.

Клоп вече бе свързан с продължаване на кариерата си в английската Висша лига, и сподели на пресконференция днес, че е отворен за идеята, но не и в следващите 12 месеца.

"В момента не мисля за бъдещето си. Казах в едно интервю, че единственият език, който мога малко да говоря, е английският. А за моя начин на тренировки, езикът е много важен. Но ще науча най-важното бързо. Това е всичко. Не мисля за това нито сега, нито за догодина. Не знам кога би се случило подобно нещо. Не планирам такива работи. Попитаха ме какво бих правил след Борусия, и аз му казах, че това е една от възможностите. Ако някой ми се обади, тогава можем да говорим. Това е. Не казах, че пристигам в Англия в понеделник," обясни Клоп.

В сряда Борусия среща Арсенал, в мач между лидерите в група D.